En författarafton med boken Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac som grund - ett kulturcafé eller rent av rockcafé, med musik, minnen och berättelser om Elvis, musiken och livet som var. Musikkunskap - och samhällskunskap! Roligt, informativt - och med musik du aldrig hört!

Baserat på Birgers bok Gud Älskar Att Färdas I En Rosa Cadillac. Unika inspelningar som de flesta aldrig hört ingår i detta drygt 90 minuter långa framträdande. Ett och annat minne från Birgers många år som politiker blir bonus...

- Jag var oändligt trött på politiken så det var befriande att få skriva något helt annat. Om min barndoms hjälte! Då stod striden mellan Elvis och Tommy...

Vi kommer att få uppleva 50- och 60-talen, som de såg ut både i USA och i Sverige. James Dean, bröderna Kennedy och Martin Luther King skymtar förbi i berättelsen.

– Det var en hård tid i Södern, med rasism och segregation. Ur denna smältdegel föddes rocken ur gospel och blues, säger Birger. En ny art uppstod: tonåringar!

Vi kommer nära både människan och artisten Elvis. Gedigen research, inför arbetat med boken, ligger bakom. Det finns tusentalet böcker om Elvis, men det här är den enda som är skriven i jagform, dvs. det är Elvis själv som berättar om sitt liv, sina strider och sina undanflykter.

Birger Schlaug lämnade politiken år 2001 efter mer än 11 år som språkrör för Miljöpartiet de Gröna, som han var med att bilda. Han satt i riksdagen 1988-89, samt 1994-2001. Han har skrivit flera böcker, bland annat Miljön, makten och friheten samt Svarta Oliver och Gröna Drömmar.